Tomi Kresevič

 

Tomi Kresevič je već treća generacija glazbenika u obitelji, a svoj glazbeni put započeo je u četvrtom razredu osnovne škole kad je upisao glazbenu školu 'Ino Mirković' za klavir. Nakon klavira počeo je svirati gitaru, a danas u Koktelsima svira bas gitaru.

Svoju glazbenu karijeru započeo je u Falotima, a najpoznatija pjesma im je "Imel san 16 let", koja je bila najizvođenija pjesma MIK-a 2000. godine. U bendu je svirao s Maurom Starajem, nekadašnjim članom Koktelsa. Nakon raspada Falota, 2002., pridružuje se Nikoli i Mauru u Koktelsima gdje ostaje do danas. Prve godine Koktelsa su bile teške i zahtijevale su puno rada, ali pružale su i puno zadovoljstva i neprocjenjivog iskustva. To je bilo vrijeme kad su ''pekli zanat'' i na račun tog znanja uspjeli su napraviti bend kakav imaju i danas.

Tomi je oduvijek volio skladati, a dječački san mu se ispunio kada su Koktelsi izdali svoj prvi album ''Z Armunikun po svete'' dok mu se drugi san ispunio kad je na nastupima vidio da publika pjeva njegove pjesme.

Osim što u bendu svira bas gitaru i pjeva, piše pjesme te se brine za cjelokupni zvuk benda.

Izabrao sam glazbu kao svoj životni put jer jednostavno nakon toliko godina još uvijek imam puno toga za reći i opjevati u pjesmama, a pozornica je postala moj porok. Bez glazbe i Koktelsa jednostavno ne ide, ističe Tomi.