[NOVO!!!] SINGL: "BURA Z UČKI"

 

Novi single: Bura Z Učki (2024.)

Što je to spojilo Dražean Turina Šajetu, Alena Vitasovića, Serđa Valića i Pere Banka, Maria Battifiacu, Martinu Majerle, Duška Jeličića, Sergia Pavata, Klapu Kastav, Josa Butorca, Roberta Ferlina, Zorana Kinkelu - Mežnjara i Koktelse ...

Kad je tema jubav za naš preljepi kraj i lokal patriotizam onda nije teško skupiti ljude da pjevaju, nego je pitanje da li imamo dovoljn teksta za sve koji sudošli i pridružili se da budu dio ove naše velike ekipe prijatelja i najvećeh zvijezdi domaće estrade pod ovin našim nebom.

Ovo je pjesma za "naši nonići" koji su nan pustili ovaj lijepi kraj u naslijeđe, sve običaje i vrijednosti koje nesmijemo zaboravit.

Ovoj pjesma o Buri, vjetru koji zrak očisti od negativneh misli, koji svu maglu i blato raspuše, da budemo zdravi i rumeni, a i na buri se najbolje pršuti suše.

Ovoj pjesma o Učki, velikoj planini i plavom kvarneru, o moru i ribi što sa gradela miriši pjesma o vinu čije su zlatne kapi i potaknule inspiraciju da ovi stihovi nađu melodiju .

i na kraju ovo je pjesma za Nas, naše najdraže i našu djecu, da i kada nas ne bude bilo imaju što zapjevat u konobi, da ih trnci prodju.

Uglavnom dok se svi diče i poštuju se svoje, mi smo često preskromni i sramežljivi i ne štujemo dosta to što imamo pa onda ispada kao da toga ni nema ili da manje vrijedi! Zato je ova pjesma i okupila Kvarnersko Istarski glazbeni All Stars, da pokažemu svu raskoš talenta, ko smo i šta smo. Kako bi Thompson rekao, neka vide da nas ima!

Ova pjesma nije nastala preko noći, i dosta je toga prošla doknije poprimila finalnu verziju. Sve je počelo 2020. g. al kako je krenula korona ideja je malo otišla na godišnji, a onda kad je bura uspijela raspuhati viruse mi smo okupirali studio Roberta Grubišića koji je ujedno i napravio aranžman, i pomalo stih po stih pjesma je počela dobivat sve elemente, doduše nekeh smo snimali i po terenu (raznim konobama i uredima) izvodili sve egzibicije da bi nakraju sve to skupa spojili u ovu finalnu izvedbu.

Ako dobro brojimo preko dvadesetak ljudi je aktivno sudjelovalo tako da uz KOKTELSE koji su baza pjesme, redosljedom pojavljivanja svima Veliko HVALA na trudu i vremenu:

Dražen Turina Šajeta, Alen Vitasović, Serđo Valić i Pere Banko, Mario Battifiaca, Martina Majerle, Duško Jeličić, Sergio Pavat, Klapa Kastav, Joso Butorac, Robert Ferlin, Zoran Kinkela - Mežnjar.

Tekst i glazba: Nikola Peršić , aranžman Robert Grubišić, mix master: studio Adria Records, izdavač: Music Star Records

Pripremamo se i na dobrom smo putu da snimimo i video spot tako da se i tome nadamo do kraja godine.

Uglavnom voleli bi da s ovom pjesmom osjetite taj miris domaćega kraja, da vam se probudi neka lijepa emocija ili uspomena, i što je najbitneje da ostanete tu živjeti i uživati, ko mora prodat neka proda nisu neka bajna vremena, ali šteta bi bilo da ovaj komad Raja, kojega smo nasljedili od naših starih, netko drugi drugi uživa!